• medical@gastro-center.gr
  • Σπ. Σπυρίδη 33-37 - Βόλος
  • Πρωί: ΔΕΥ-ΠΑΡ.: 08:30 - 14:00 | Απόγευμα: ΔΕΥ, ΤΡ, ΠΕ 18:00 - 21:00
Καλέστε μας

24210-27363

Επικοινωνία: Για να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ

Ωράριο Λειτουργίας

Προετοιμασία Ολικής Κολονοσκόπησης με CASTOR OIL & ENEMA COOPER

Η προετοιμασία διαρκεί 2 ημέρες. Για να είναι επιτυχής η εξέταση που θα κάνετε είναι αναγκαίο να είναι καθαρό όλο το παχύ έντερο.. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες επακριβώς.

α) Δίαιτα

Kατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μέχρι να γίνει η εξέταση δεν πρέπει να φάτε καθόλου στερεά τροφή. Μπορείτε να πίνετε με μέτρο υγρά (νερό , σούπα που έχει σουρωθεί, τσάι, χαμομήλι, γαλλικό καφέ χωρίς γάλα, λεμονάδα πορτοκαλάδα, σόδα, ΟΧΙ κόκα κόλα).

Προμηθευτείτε από το φαρμακείο:

  1. 1 φιαλίδια καστορέλαιο (Castor oil)
  2. 2 φιαλίδια υποκλυσμού ενηλίκων (Enema Cooper)

β.) Καθαρτικά

Την προπαραμονή της εξέτασης:

Σούπα (π.χ. από ζωμό κοτόπουλου με λίγο ρίζι ή ζυμαρικά)

Την παραμονη της εξέτασης:

  1. Το μεσημέρι στις 12:00 ή 13:00

Νερόσουπα (από λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι σουρωμένο)

Πίνετε το μισό φιαλίδιο καστορέλαιο με 2 έως 3 ποτήρια νερό.

  1. Το απόγευμα στις 18:00 ή 19:00

Νερόσουπα (από λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι σουρωμένο)

Πίνετε το υπόλοιπο μισό φιαλίδιο καστορέλαιο με 2 έως 3 ποτήρια νερό.

Κάνετε υποκλυσμό με 2 φιαλίδια υποκλυσμού (Enema cooper).

Την ημέρα της εξέτασης

Έρχεστε στο ιατρείο νηστικός.

γ.) Φάρμακα

  • Προσοχή !!! Φάρμακα όπως ασπιρίνη, Salospir, Sintrom, Plavix, Iscover ή άλλα αντιπηκτικά θα πρέπει να διακοπούν από 5 ημέρου πριν την εξέταση (αφού ενημερωθεί ο θεράπων ιατρός σας.)
  • Λοιπά φάρμακα μπορούν να λαμβάνονται κανονικά και μέχρι την ημέρα της εξέτασης.
  • Εάν είστε διαβητικός παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τον τρόπο λήψης των δισκίων ή της ινσουλίνης.

Δ.) Μικροβιολογικές εξετάσεις που πρέπει να έχει μαζί του ο ασθενής :

  • Γενική Αίματος
  • Χρ. Ροής & χρ. Πήξης
  • INR

Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας σε μορφή PDF από εδώ